beAu
Ontwerp | herstel | verkoop

Over beAu


beau

Na haar opleiding vestigt Hilde zich als edelsmid in Deinze. Een oud, vervallen bijgebouw werd omgebouwd tot een mooi en gezellig atelier waar Hilde zich volop kan toeleggen op het ambacht.

Als naam werd gekozen voor beAu, die een verwijzing is naar:

  1. Beau, Frans voor mooi.
  2. Haar familienaam Debo. In haar jeugdjaren was haar roepnaam vaak Bo(ke), wat fonetisch hetzelfde is als beau.
  3. be Au: be verwijst naar België en Au verwijst naar element 79 in de tabel van Mendeljev, goud.

Er zijn geen vaste openingsdagen en -uren, maar het atelier en de collectie zijn steeds, op afspraak, te bezichtigen. Op geregelde tijdstippen gaat er ter plaatse een tentoonstelling door die via allerlei kanalen wordt aangekondigd.

Persoonlijk, creatief en exclusief zijn drie begrippen die de stijl van haar ontwerpen typeren. Hilde is steeds op zoek naar dat ietsje meer en anders in haar creaties van juwelen (ringen, halskettingen, armbanden, oorringen…) en probeert er in de mate van het mogelijke een persoonlijke touch aan te geven.


Over Hilde


Hilde Debo (°1964) is getrouwd met Koen Minjauw en samen hebben ze vier kinderen: Lander, Flore, Seike en Joppe.

Hilde is als ergotherapeute tewerkgesteld in Dominiek Savio te Gits, een voorziening voor personen met een fysische en meervoudige beperking.

Na veel creatieve omzwervingen en vormingen/cursussen over allerlei ambachten en knutseltechnieken, maakt Hilde haar ultieme droom waar door de vierjarige opleiding van edelsmid af te werken in Syntra, Kortrijk.
Ze volgt nog twee specialisatiejaren: verloren was en 3D ontwerp van juwelen.

In 2017 vestigt Hilde zich als zelfstandige in bijberoep en opent het atelier beAu.